Péntek, 2024-04-19, 8:04:17
OMSI - SzombathelyFőoldal

Regisztráció

Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
Belépés
Nem lesz valami hosszú a mai bejegyzés, létrejöttének egy aprócska oka van csupán. Mégpedig az, hogy a mai napon elnyerte végleges formáját a 25-ös vonal, így a három megvalósítandó új vonalból kettő már teljesen elkészült. :) Tovább folytatom az építkezést, immáron a 22-es vonallal, valamint szeretném elkészíteni a városban található útjelző táblákat is. Utóbbi nem biztos, hogy maradéktalanul sikerülni fog, mert még gyakorolnom kell a modellezést. De mindent megteszek a cél érdekében. :D
Megtekintések száma: 449 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-10-29 | Hozzászólások (0)

Mindjárt itt a november, az időjárás azonban mintha nem akarna tudomást venni róla. A fák gyönyörű színekben pompáznak úgy a valóságban, mint az OMSI világában is. Mindig valós időben játszom és tesztelek, ezért most már Szombathelyen is szép színes minden. :) Hogy mi is történt az elmúlt két hétben... Befejeződött a 25-ös vonal nyugati szakaszának építése és elkezdődött a középső, Berzsenyi Könyvtár - Művészeti Gimnázium szakasz megalkotása. Olyannyira elkezdődött, hogy majdhogynem kész is van. :D Körülbelül egy két napnyi munka van még vele. Ha ezzel is megvagyok, akkor már két új vonal lesz a pályán. A 22-es vonal még kérdéses, milyen technológiával fog megépülni. Mivel egy részén emelkedők és lejtők vannak, így örültem, hogy az OMSI 2 szerkesztőjében a talajt az út alá tudom igazítani. Viszont, ki tudja mikor fog megjelenni ... Tovább »
Megtekintések száma: 374 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-10-26 | Hozzászólások (0)

Tudom, rég nem írtam, ezért most pótlom ezt a hiányosságot. :) Elkezdtem kiépíteni a 25-ös vonal külső szakaszát. Ez helyileg Olad felé található. Ahogy megyünk az 5-ös vonalán Olad felé, az utolsó körforgalomnál ugye balra fordultok. A 25-ös vonal egyenesen halad tovább kiskertekkel övezett úton még egy megállót. Úgyhogy most épp nagy kertépítésben vagyok. :D Úgy a hét közepe táján belekezdtem a pályán belül egy másik projektbe. Ez pedig a hirdetőtáblák kihelyezése. Csúnya dolog, de az előző verziónál nem mindenütt vettem figyelembe őket, ezért néhány helyen hiányoznak. Most épp őket pótlom, mindenféle hirdetéssel találkozhattok majd a következő kiadásban. Jelenleg már harminc különféle tábla van már. Mielőtt elfelejtem, ezeken felül apróbb javításokat is eszközöltem. Átépült az Órásház megálló, a valósághoz jobban hasonlító elrendezést kapott a körny&ea ... Tovább »
Megtekintések száma: 365 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-10-13 | Hozzászólások (0)

Az elmúlt napokban is épülgetett a pálya. Befejeződött a 9-es vonal építése. Most áttértem a 25-ös vonalra. :)
Megtekintések száma: 379 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-10-04 | Hozzászólások (0)

Hmm...több, mint egy hete nem írtam. Lehet, azt hiszitek, hogy eltűntem. De nem :D A hosszabb kihagyás oka pedig az, hogy munkaügyi tréningre kell járnom a héten, ami kitölti a napom azon részét, amikor építeni szoktam a pályát. Mindenesetre jó hírekről is be tudok számolni. Már majdnem készen van a 9-es vonal teljes szakasza. Ha az eredeti terveknél maradtam volna, akkor még szeptemberben kész lett volna az új kiadás. De úgy döntöttem, megépítek még két másik vonalat, úgyhogy aprócska csúszás lesz, de szerintem megéri. :) Ha teljesen végzek a 9-cel, akkor hátra marad még a 25-ös két kisebb szakasza, valamint a 22-es egy valamelyest nagyobb hangvételű része, de nem vészes. Szóval a pálya tovább épül, talán még ősszel kész lesz. Mekkora lenne már, ha ugyanakkor adnám ki, mint az OMSI 2-t :D Nem tudom még, majd ahogy elkés ... Tovább »
Megtekintések száma: 338 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-09-26 | Hozzászólások (0)

Majdnem egy hete írtam utoljára bejegyzést. :) Azért lett most kevesebb a bejegyzés, mivel kevésbé látványos munkálatok folynak, amikről nem feltétlen lehet minden nap valami újdonságot elmondani. A kevésbé látványos persze nem azt jelenti, hogy lényegtelen. :) Ugyanúgy fontos munkák folynak most is. Helyet tekintve, mint korábban is írtam, ahol épp építeni van kedvem. Így az elmúlt napokban épült a 9-es vonal déli végállomása, de a 22-es vonal menti Csónakázó tó is ha nem is felépült, hanem inkább lemélyült. :D Kicseréltem a stadiont is, mivel a régi láthatatlan élei rálógtak az új útszakaszra. Ettől láthatatlan fallal való ütközés következett be. Ezért újat építettem helyette, így már kényelmesen elfér a busz az új úton is. A további napokban is folytatom a munkát és amint valami újdonság következik be, írni fog ... Tovább »
Megtekintések száma: 440 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-09-18 | Hozzászólások (0)

Változás állt be a Szombathely pálya építésében. Eddig úgy volt, hogy a következő kiadás a 9-es vonalat fogja tartalmazni. Nos ez már nem igaz...mivel a 9-esen felül még plusz két vonalat, a 22-est és a 25-öst is magába fogja foglalni. :D Így értelemszerűen tovább fog tartani az építés. De szerintem érdemes kivárni, mivel nagyon szép helyeken kanyarognak az új vonalak. :) Képek egyenlőre nincsenek, mivel még csak az utak vannak lerakva. Viszont menetrend az már van, szóval a buszok közlekednek már az új vonalakon is. Mostantól foglalkozhatok az objektezéssel. Nincs meghatározott menetrendje az építkezésnek, ott fogok dolgozni, ahol épp kedvem tartja, úgyhogy nem tudom még melyik vonal objektezése fog először elkészülni. :) Ha érdemi változás lesz, természetesen fogok hozni képeket. :)
Megtekintések száma: 497 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-09-12 | Hozzászólások (0)

Az elmúlt napokban kicsit háttérbe szorítottam Joskar-Ola városrész felépítését. Ehelyett minden energiámat a vasútállomás csinosítgatásába fektettem. Szükséges ez, mivel a következő kiadásban nagyobb szerep jut az állomásnak, hiszen már menetrend szerinti vasúti forgalom is lesz, valamint a pálya egy részén látszódik a vasút, szóval nincs mese, ezzel is törődni kell. :D Amit tulajdonképpen nem is bánok, mivel szeretek vasúti dolgokkal foglalatoskodni. A következő napokban felváltva fogok a útpályán és a vasúti pályán is dolgozni, amelyikhez épp nagyobb kedvem van. Képek a vasútállomásról:

Megtekintések száma: 352 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-09-08 | Hozzászólások (0)

Szeptemberbe értünk már és mivel iskolába már nem járok, munkahely pedig még nincsen, így ez a tény, hogy itt az ősz, egyenlőre nem jelent hátrányt az építés szempontjából. Joskar-Ola városrész épülget, végleges helyére került a Víztorony is, valamint a vasútállomás környéke is metamorfózison esik át éppen. Szóval teendő van bőven, képek az építkezésről pedig itt vannak:

Megtekintések száma: 346 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-09-04 | Hozzászólások (0)

Nagyon gyorsan elment ez a nyár. De legalább kreatívan töltöttem és megalkottam a Szombathely pályát. Az egész valamikor június közepe táján kezdődött. Az azóta eltelt két és fél hónap alatt úgy gondolom, elég sok mindent sikerült felépítenem. :) Július közepén, egészen pontosan 18-án napvilágot látott a pálya első verziója, majd egy hónappal később, augusztus 19-én pedig a második kiadás. Rengeteg munka van benne, átlagban napi 2,5-3 órát foglalkoztam vele. A 2.0 megjelenése után picit visszavettem a tempóból, most már "csak" napi 2-2,5 órát dolgozom rajta. :D S hogy hogyan tovább? Hát előre természetesen. :) A mai napon fullosan elkészült a két új pályaszakaszból az egyik, a Derkovits városrész. Igazi paneldzsungel. :D Holnap áttérek a vonal másik végére, a Joskar-Ola városrészre. Talán az egy fokkal könnyebb lesz. :) Mindenesetre a pálya é ... Tovább »
Megtekintések száma: 367 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-31 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3 4 5 »
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
Statisztika
Keresés
Copyright MyCorp © 2024