Szombat, 2024-04-27, 1:36:59
OMSI - SzombathelyFőoldal

Regisztráció

Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
Belépés
Tovább építgettem a tegnapi és a mai nap folyamán. Képeket egyenlőre nem szeretnék mutatni, mivel még nincs olyan állapotban, félkészen meg minek megnézni. :D Még mindig a Derkovits városrészen épülnek a házak, mondjuk szerintem még egy olyan két-három napig. Ma délelőtt beszabályoztam a lakótelep autóforgalmát is, így van ugyan forgalom, de kisebb mértékű, mint egy átlagos úton, valamint a kereszteződésekben is megadtam, hogy kinek legyen elsőbbsége. De ami a lényeg, már kezd végleges formát ölteni a lakótelep, aminek felettébb örülök. :)
Megtekintések száma: 361 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-27 | Hozzászólások (0)

Ha nem is a karaván, de a munka mindenképpen halad. Túl sok újdonságról nem tudok beszámolni. Derkovits városrész épül-szépül. Mit ne mondjak, jobban örültem volna, ha nem egy panelrengeteget kell felépíteni, de hát ez van. Eszi, nem eszi, nem kap mást, ahogyan volt történelemtanárom is mondta. :D Még egy pár napig biztosan el fogok piszmogni vele, de igazából nem is bánom, mert szeretném nagyon részletesen kidolgozni ezt a pályarészt. A vonal másik végén, Joskar-Ola városrészen is hasonló épületek felépítése fog rám várni, ráadásként meg kell épülnie a szombathelyi rendező pályaudvarnak is, ami nem kis meló lesz, de örülök is neki, mert a vasútért is rajongok. :D
Megtekintések száma: 328 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-25 | Hozzászólások (0)

Esős nap volt a mai, legalábbis itt a nyugati országrészben. Ez viszont nem akadályozott az építkezésben. Tovább épültek a panelek a Derkovits városrészen. Még egy pár napot biztos igénybe fog venni ez a szakasz, mivel elég macerás lesz a valóságnak megfelelő parkolókat, lakókörnyezetet kiépíteni. 

Mindenesetre csináltam egy pályavideót a 35-ös vonalról, melyet itt tudtok megnézni:

Megtekintések száma: 418 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-24 | Hozzászólások (2)

Tovább folytattam a mai napon az építkezést. Úgy döntöttem, hogy először a Derkovits városrész fog véglegesen testet ölteni, így ennek álltam neki. Nem kell túl változatos épületekre számítani, mivel egy panelházakból álló lakótelepről beszélünk. Viszont lesz itt egy gimnázium, aminek egyedi objektet fogok keresni. A helye mindenesetre már ki van jelölve. A panelek jó része is felépült a mai délelőtt folyamán. Pont úgy lesznek elhelyezve, mint a valóságban. :D Ja igen, a különböző fórumokon jelzett kisebb hiányosságokat is kijavítottam. Miután végeztem az építéssel, levezetésképp mentem egy kanyart a 30Y-nal. :)
Megtekintések száma: 351 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-23 | Hozzászólások (0)

Szürke az idő Szombathelyen...legalábbis az OMSI világában, mivel esősre állítottam az időt. :) Szürke eső folyt végig a szürke járdákon a szürke utakra, hogy aztán a szürke lefolyóban örök szürkeségbe boruljon. :D Na jó szóval...mint tegnap is megírtam, mai tervem a 9-es busz beindítása volt. Jelentem, ez sikerült is, immáron menetrend szerint rója köreit a járgány. Hétköznapokon reggeltől estig, hétvégén pedig a délelőtt folyamán. Nem tudom, miért van így, de ez a hivatalos menetrend, úgyhogy nem vitatkozom vele. :) Mondjuk jelenleg még csak hétköznap jár, szeptembertől fog hétvégén is. Gondolom a vonal mentén lakók szerették volna. :) A menetidő egyik irányban 15, a másikban 20 perc. Úgyhogy ez egy közepes időhosszúságú vonal lesz a városban, van rövidebb is, meg hosszabb is. Próbaképpen levezettem egy kört. Kellemes kis zötyögés két lakótelep között, áthalad ... Tovább »
Megtekintések száma: 372 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-22 | Hozzászólások (0)

Hogy miért is kapta ezt a címet a mai poszt? Ennek oka a pályaépítésben keresendő. Ugyanis most először fogok alkalmazni egyedi kereszteződéseket. Na persze itt nem valami orbitálisan nagy csomópontokra kell gondolni, hanem egyszerű kis négyirányú kereszteződésekre. :D Történt ugyanis, hogy éppen az Aluljáró-Joskar-Ola szakasz úthálózatát pakolgattam le, s ekkor fedeztem fel, hogy olyan kereszteződés, amik ott vannak, OMSI-ba még nem készültek. Így hát alkottam egy picit. :D Ha minden jól megy, holnap megalkotom a 9-es busz menetrendjét, ha ez készen van, akkor pedig az objektezés marad hátra. Nem szeretném elkapkodni, kész lesz, amikor kész lesz. Mielőtt nekiálltam volna a pályaépítésnek, nagy Cities in Motion 2 játékos voltam. Az építés közben az erre fordított időm eléggé lecsökkent, így most szeretnék picit vi ... Tovább »
Megtekintések száma: 502 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-21 | Hozzászólások (0)

Hát nem volt zökkenőmentes a tegnapi kiadás. :D Elsőre kimaradt egy-két útfájl, de ezek mostanra pótolva lettek. Az elmúlt egy napban figyelemmel követtem azokat az online felületeket, ahol hírt adtam a pálya megjelenéséről. Tettem mindezt azért, hogy ha bármi probléma felmerülne, minél hamarabb reagálhassak rá. Szerencsére többnyire pozitív volt a fogadtatás, aminek nagyon örülök. Egy-egy ilyen visszajelzés nagyon sokat tud segíteni ám. :) Így arról is hírt adhatok, hogy a pálya tovább épül. :D A soron következő vonal a 9-es lesz. Ez a Derkovits lakótelep és a Joskar-Ola lakótelep között közlekedik. Útvonala tulajdonképpen 80%ban készen volt már ebben a kiadásban is. Két rövidke szakasz vár megépítésre. Persze most egy picit azért visszaveszem a tempót. Az elmúlt két hónapban napi szinten átlagban négy órát szántam a pályaépítésre. Most ezt n&eacu ... Tovább »
Megtekintések száma: 1062 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-20 | Hozzászólások (4)

Végre elkészültem vele. :D

A pálya itt érhető el:

https://mega.co.nz/#!gFRhEaJA!aaS0ewY3OvZgzkxWM5WRRHOpkY0GMJstSqliX2KZY-8

Szükséges a pálya 1.0 verziója is, melynek új linkje:

https://mega.co.nz/#!ANQHBQha!KRBd6jHE_WcJ_KbuFpg69iFcEe4HLKQPPxHhShwED6k

Megtekintések száma: 513 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-19 | Hozzászólások (0)

Habár a mai napon sem nyertem meg az ötös lottó főnyereményét, a pálya azért épülgetett ma is. Felmértem a helyzetet és úgy tűnik, pár nap alatt objektezhető a még hátralévő pályaszakasz. Külön figyelmet fordítok a Gyöngyös patak környezetére. Érdekesség, hogy az új pálya ezen a részen párhuzamosan fut az első verzióban elkészült útszakasszal. Így elnézve a patak irányában, négy hidat figyelhetünk meg egymás mellett. Na jó, ez nem egy nagy was ist das, de nekem ez az egyik kedvenc részem a pályán. :D Miután befejeztem az építgetést, leteszteltem a 35-ös vonalat. Azért ezt, mivel ma szombat van, ez a járat pedig hétvégén jár. Örömmel jelentem, hogy minden tökéletes volt az út során. Leszámítva egy kisebb karambolt a Rohonci úton, de ez maradjon az én egyéni szocproblémám. :D Holnap is építgetni fogok, ... Tovább »
Megtekintések száma: 456 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-17 | Hozzászólások (0)

Mai napom az apró részletek elhelyezésével telt. Ehhez van egy kis listám, amire felírtam azokat az apróságokat, amiket a pályaszakasz építésének végén kell csinálni. Ezek például a jelzőtáblák, lámpák, úthibák vagy épp a megállók tábláinak elhelyezése. Ma ezekkel foglalatoskodtam a térkép bal oldalán szaggatott vonalak mentén. Majdnem kész is lett mind, még a jelzőtáblák elhelyezése van hátra. Holnapra ez van tervbe véve, valamint még el kell helyeznem egy Pennyt is. :D Ha ezek megvannak, akkor mondhatjuk, hogy ott a bal oldalon minden elkészült. :) Ezután fog következni a középső szaggatott vonalas szakasz. Nem túl hosszú rész ez, az objekteket is tudom, hogy hova mi kerül, még egy könyvtárobjektet kell találnom. :D

Friss képeket mindjárt töltök fel az alábbi oldalra:

Megtekintések száma: 478 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-15 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3 4 5 »
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
Statisztika
Keresés
Copyright MyCorp © 2024