Csütörtök, 2024-03-28, 1:38:02
OMSI - SzombathelyFőoldal

Regisztráció

Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
Belépés
Legutóbb szombaton írtam, azóta történtek dolgok. Először is fontos megemlíteni, hogy eredeti, beszkennelt Vasi Volános jegyeket adhatunk el mostantól a valós árakon. Lesz sima menetjegy, szakaszjegy, valamint napijegy. Ennél többféle jegytípus szerintem nem szükséges. :) Na most akkor pár szóban az építkezésről. Az előző bejegyzésben mellékelt térképen látható bal oldalt lévő szaggatott vonalas szakaszok majdnem készen vannak. Erre körülbelül még két napom fog rámenni. Ha ez megvan, akkor térek át a térkép közepén lévő szaggatott vonalas szakaszra. Ez nem túl hosszú, szerintem 2-3 nap alatt megoldható. Ha ezek készen vannak, akkor természetesen még letesztelem a vonalakat, de mindent összevetve szerintem még augusztusban kiadható lesz a pálya. Minél előbb szeretném kiadni. :) Itt ugyanakkor megjegyzem, hogy Szomb ... Tovább »
Megtekintések száma: 568 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-14 | Hozzászólások (0)

Összedobtam egy kis térképet a pályához. Nem egy műremek, de a célnak megfelel. Különböző színekkel jelöltem a vonalakat, folytonos a vonal, ahol az építkezés befejeződött és szaggatott, ahol még tart a munka. :) A mai napi állapotot tükrözi a térkép. 


Megtekintések száma: 863 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-10 | Hozzászólások (0)

Késő van már, de gondoltam írok pár sort arról, hogy miket alkottam a mai napon. A Perint patakig bezárólag készen van az objektezés. Ez így nyilván nem mond túl sok mindent. :D Tervezem, hogy kreálok egy térképet és rajta bejelölném az elkészült és a még nem kész szakaszokat, de erre eddig nem kerítettem sort. De amint összerakok egy térképet, azonnal jelezni fogom. :D Miután befejeztem a mai napi építésemet, gondoltam kipróbálom, milyen is lesz. Tesztalanyom az újonnan megjelent SOR busz volt. Jó kis busz, bár az index hangjától egy idő után falra másztam. :D Szóval, végigmentem a 30Y vonalán, Oladtól Kámonig. Azt kell mondjam, szerintem egész tűrhető lett. :) Már ami az elkészült szakaszokat illeti. :D Holnap szeretném készre szerelni a Nyomda- Perint híd szakaszt. Ez annyit tesz, hogy a lámpákat, zebrákat, útjelző táblákat kell elhelyeznem. Nem ... Tovább »
Megtekintések száma: 481 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-09 | Hozzászólások (1)

Megkínlódtam a mai nap az építéssel, az biztos. :D Nem elég, hogy ilyen meleg van, még a pályaépítésnél is kritikus szakaszhoz értem. Persze nem szó szerint értve. Annyi a lényeg, hogy Órásház megállóig kész van az objektezés. És az hol a fenébe van, tehetné fel az egyszerű kérdést a laikus olvasó. :D Helyileg felesleges pontosan megmondani, annyit érdemes róla tudni, hogy ezután még van a Perint híd, és ott válik szét a vonal, hogy leírhasson egy hurkot, amiben érinti a végállomást. Vagyis már nagyon közel vagyok ehhez, ami annyit tesz, hogy már nincs sok hátra. :) Mondhatni felcsillant egy apró fénysugár az alagút végén. És ez a fénysugár erőt ad a folytatáshoz és a befejezéshez. Szerintem még ebben a hónapban kiadható lesz, aminek nagyon örülök. :)
Megtekintések száma: 437 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-08 | Hozzászólások (0)

Forró nap ez a mai és még legalább szombatig ilyen idő lesz...mindenesetre az építkezést nem befolyásolja a dolog. :D Tegnap nem írtam, így most összefoglalom, hogy mi történt ebben a két napban pályaépítés ügyében. Tegnap felépült a Haladás stadionja, valamint az ezt körülvevő lakótelepi házak. Az épületek egészen a Rohonci út, Bem József utca kereszteződésig vannak meg. Tudni kell, hogy itt válik szét a vonal, Olad felé bekanyarodik a Bem József utcába, Kámon felé pedig egyenesen érkezik a busz a Rohonci úton. Ezt a területet most az egyszerűség kedvéért vegyük egy pontnak. Itt képzeletben megfeleztem a Nyomda-Olad szakaszt. És most, jelen pillanatban a Nyomda-Stadion között munkálkodom. Lejjebb találni fogtok róla képeket is. :) Tehát, a mai napon szépen lassan elindultam a Nyomdától. Ez ott van, ahol a 7-es busz Óper ... Tovább »
Megtekintések száma: 506 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-06 | Hozzászólások (0)

A mai napon nem túl látványos, de annál fontosabb dolgokkal foglalkoztam Nyomda és Olad között. Beállítottam az autó és a gyalogosforgalom nagyságát, ahol szükségesnek láttam, ott pedig kitiltottam. Valamint elhelyezésre kerültek a jelzőlámpák is a fent említett szakaszon. Miután ezzel végeztem, leteszteltem az új pályaszakaszt és közben szépen felírogattam a még elvégzendő apróságokat. :D

Erről a szakaszról még nem érdemes képeket mutatnom, ezért most egy amolyan meglepetéskép következik. Azért meglepetés, mert nem az újonnan épült vonalakhoz kapcsolódik, de mégis új szakasz. :D


Megtekintések száma: 521 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-04 | Hozzászólások (0)

Sokat sejtető a bejegyzés címe is, de azért kifejtem bővebben. A mai napon sikerült üzembe helyezni a 26-os és a 35-ös vonalakat is. Ez annyit tesz, hogy immáron valós menetrend szerint közlekedik négy buszjárat a városban. Ezen felül még örömmel jelenthetem be, hogy sikerült teljesen befejezni a Vasútállomás-Kámon szakaszt mindenestül, így már a pálya 2/3-a készen van. Hátravan még a 3-as és 35-ös vonal Nyomdától Oladig terjedő szakasza, valamint a 26-os vonal Géfin Gyula utca-Parkerdő szakasza. Utóbbi pályarész kérdéses, mivel a 26-os naponta csak négyszer indul Vasútállomásról, így nem biztos, hogy van elég értelme kiépíteni a szakaszt. Majd meglátom. :D Mindenesetre szeretném megépíteni, mivel mint feljebb írtam, a busz már közlekedik. :)

Befejezésül pedig itt egy kép a vasútállomásról:

Megtekintések száma: 507 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-08-03 | Hozzászólások (0)

Továbbra is Kámon városrész és Vasútállomás között építkezem. Nincs már sok hátra ebből a szakaszból, szerintem júliusban be tudom fejezni és augusztusban rátérhetek az oladi szakaszra. A mai napra kétféle variációt terveztem magamnak. Vagy a maradék szakaszt építem be vagy pedig a már megépült szakaszon helyezem el a közlekedési táblákat és a kátyúkat. :D Még nem tudom, mindenesetre itt van pár kép a tegnapi munkáról, valamint annak leteszteléséről. :)

A Nyomda megállóhelyen



11-es Huszár út 69. megállóban








Megtekintések száma: 658 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-07-29 | Hozzászólások (0)

Múltkor említettem, hogy felosztottam a pályát három szakaszra. A középső már kész van, mivel megegyezik a 7-es vonal szakaszával. Az építkezést a keleti ágon, azaz a vasútállomástól Kámon városrészig tartó szakasszal folytatom. A Fotóalbum menüpontban találhattok róla képeket, valamint ehhez a poszthoz is mellékelek hármat, rajta a mai napon elkészült szakasszal.

A Vasútállomás-Kámon szakasz kb. 85%-a a  11-es Huszár úton lévő útszakaszból áll. Fontos közlekedési útvonal, Kőszeg felé tartó és onnan érkező autósok száguldoznak rajta. Na meg persze a 3-as busz. :D Az út egyik oldalán családi házak trónolnak, a másik felén pedig egyrészt szintén családi házak, másrészt intézményeknek helyet adó létesítmények foglalnak helyet. A maradék 15%-on a két vég osztozik, egyik oldalon a vasútállomás é ... Tovább »
Megtekintések száma: 453 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-07-25 | Hozzászólások (0)

Tovább építkezem a pályán, ennek mára már látszatja is van. Következő kiszemelt vonalam a 3-as jelzésű. Viszonylag sokat gondolkodtam azon, hogy melyik vonal legyen a következő. Végül több érvet sorakoztattam fel magamnak a 3-as mellett. Az egyik az, hogy a vonal körülbelül harmada megegyezik a 7-es vonaléval, így tulajdonképpen a pálya 33-3%-a már kész is van :D Másrészt pedig direkt olyan járatot próbáltam keresni, ahol sűrűbb a követés, ezáltal több busz szükséges a vonal kiszolgálásához. Mivel a 7-es vonalon egy busz jár, így az, hogy a 3-ason a csúcsidőszakokban négy busz közlekedik, mindenképpen előrelépést jelent.

A vonalról pár jellemző:

Kámon és Olad között közlekedik. Mindkettő lakóövezet, utóbbi tömházakból álló lakótelepnek ad otthont. A két végállomás között a vonal érinti többek közt a Vasútállomást, a Vá ... Tovább »
Megtekintések száma: 406 | Hozzáadta:: Laci | Dátum: 2013-07-20 | Hozzászólások (0)

« 1 2 3 4 5 »
Naptár
«  Március 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
Statisztika
Keresés
Copyright MyCorp © 2024